HTML

Magyar Fiatal Baloldali Mozgalom

A Magyar Fiatal Baloldali Mozgalom egy mozgalom, (jelenleg) nem hivatalosan bejegyzett szervezet. Mi a parlamentális eszközökben hiszünk, nem a hőzöngésben. Parlamenten kívűlről mozgalomként (magánszemély álltal) is lehet törvényjavaslatokat, népi kezdeményezés formájában benyújtani.

Friss topikok

Céljainkról bővebben

2010.08.13. 10:13 MAFIB

  Első és legfontosabb célunk, a jelentős minimálbér-emelés. 
 A mai magyar gazdaság (vállalkozások) legnagyobb problémája nem a "túlzott" bérkiáramlás, hanem a kereslet hiánya.
 Lehet szép és drága kampányokat indítani a magyar termékek néps
zerűsítésre, de ha az embereknek nincs lehetőségük ezeket a drágább termékeket megvásárolni, akkor nincs miről beszélnünk. A magyar emberek bölcsek, ha van lehetőségük akkor magyar terméket választanak. Ha a munkának lesz újra becsülete, akkor az emberek levegőhöz jutnak és nem fognak eladósodni. A jelenlegi minimálbér nem teszi lehetővé a gyermekvállalást!

 A nemzetközi nagyvállalatok számos kedvezményt és támogatást kapnak, ezen kívül csökkentek a járulékok is, így van lehetőségük a nagyobb bérek kifizetésére. A kisvállalkozások pedig most kaptak kedvezményeket, illetve náluk is érvényesül az alacsonyabb járulék.
Jövőre a minimálbér is adózni fog, valamint elveszik az adójóváírást.

 Az alkotmány 70/B. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a munkához, a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához.

(2) Az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga.

(3) Minden dolgozónak joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel végzett munkája mennyiségének és minőségének.

(4) Mindenkinek joga van a pihenéshez, a szabadidőhöz és a rendszeres fizetett szabadsághoz.


 Ennek értelmében alapvető jogunk, hogy egy azaz 1heti 40 órás munkaórás munkaviszonyból meg tudjunk élni!
Javaslatunk: 

   A minimálbér ne lehessen alacsonyabb, mint a KSH által megállapított 2 felnőttre és 2 gyermekre  számított létminimum fele, felszorozva a várható inflációval. 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása